I-Opener ~ Outplacement, Bezinning en (Loopbaan) Coachingreizen Portugal

terug naar Ervaringen deelnemers
Dirk:

“Het was alsof ik in de spiegel keek”

Door Jeltsje van der Schaaf

Dirk wist het zeker: hij wilde weg bij het bedrijf waar hij al tien jaar werkte. Wat hij níet zeker wist, was hoe zijn volgende baan eruit moest zien. Wilde hij weer hetzelfde soort werk, of toch liever totaal iets anders? Een persoonlijkheids'test' bracht uitkomst.

Dirk (30-er): “Al weer tien jaar werk ik bij een groot internationaal bedrijf als leidinggevende. Ik heb er al die jaren met plezier gewerkt. Toch wil ik weg. Reden is dat het door allerlei ontwikkelingen binnen het bedrijf voor mij niet meer mogelijk is om promotie te maken. En daardoor zie ik voor mezelf geen toekomst meer bij het bedrijf. De uitdaging is weg.

Toch vind ik het niet jammer dat het zo is gelopen. Want eigenlijk vroeg ik me al heel lang af of dit nu wel is wat ik wilde. Wilde ik dit werk wel blijven doen? Of wilde ik totaal iets anders? Daar kwam ik maar niet uit, ik wist niet wat ik nu écht wilde.”

Natuurlijke Voorkeuren
“Ik kon best wat begeleiding gebruiken, dus ben ik wat gaan zoeken op het Internet. Daar stuitte ik op de website van I-Opener. De kleinschaligheid van dit bedrijf sprak me aan. En ook dat het gevestigd was in Friesland vond ik als Fries een pluspunt.

Het eerste gesprek met Jolanda Boomsma voelde vertrouwd. De vragen die ze me stelde en het plan van aanpak waarmee ze kwam spraken me erg aan. Ik was al een paar keer bij haar geweest, toen ze voorstelde om de ALTI-test te gaan doen. Dat is een persoonlijkheidsindicator, waardoor je meer inzicht in jezelf krijgt.

De test bestond uit een aantal multiple choice-vragen die ik thuis kon invullen. De uitkomst daarvan werd later nog weer getoetst aan de hand van een aantal casussen die Jolanda me voorlegde. Het eindresultaat van de test bestond uit een aantal voorkeuren. Een van mijn voorkeuren is bijvoorbeeld gestructureerd werken; ik houd niet van ‘we zien wel hoe het komt’.”

Zelfinzicht zonder waarde-oordeel
“Toen ik de resultaten las, was het net alsof ik in de spiegel keek. Familie en vrienden die ik de resultaten liet lezen zagen het ook meteen: wat daar op papier stond, dat was ik. Het was fijn om te zien dat het klopte, ook al stonden er niet alleen maar positieve punten op papier. Ik las ook dingen die ik liever niet over mezelf las. Zo stond er bijvoorbeeld dat ik me kritiek snel persoonlijk aantrek. Toch was de uitkomst geen waardeoordeel; de tekst was heel neutraal geformuleerd.

Het is goed om voor jezelf op een rijtje te hebben wat je voorkeuren zijn. De test is daarom ook een prima startpunt om van daaruit volgende stappen te zetten in een loopbaantraject. Vooral als je niet weet wat je wilt is zo’n test een goed begin. "Na afloop van de test zijn Jolanda en ik gaan kijken welke functies bij me zouden passen en bij welk type bedrijf ik zou willen werken. Op dit moment werk ik aan het samenstellen van een functieprofiel, dat ik kan gebruiken bij sollicitaties."

Weten wat bij je past
Ik werk nog steeds bij hetzelfde bedrijf, maar ik weet nu ten minste beter wat ik wil en wat bij me past: ik wil graag een functie bij een bank of investeringsmaatschappij, in ieder geval iets financieels. Ik hoef niet per se weer een leidinggevende functie, maar ik wil wel weer bij een grote internationale onderneming werken.”
 
terug naar Ervaringen deelnemers