I-Opener ~ Outplacement, Bezinning en (Loopbaan) Coachingreizen Portugal

Jolanda Boomsma  (1966)
 
 persoonlijk coach,

klankbord

en

ruimtebieder

voor jouw ontdekkingen
 


Werk naar mijn hart in een omgeving die pást
Al  8 jaar werk ik in zuidwest Portugal, met mensen uit Nederland en België, die speciaal kiezen voor een bezinnings- of coachingsweek in het buitenland. Zij zoeken de ruimte om echt te focussen op hun persoonlijke en professionele situatie. Met  voldoening en vitaliteit werk ik in de veelzijdige natuur van Zuidwest Portugal.
Daar heeft mijn hart mij gebracht, daar 'zet ik' mensen graag in hun kracht.

 

Strijd tussen willen en kunnen
Na een paar jaar fulltime zelfstandig ondernemen, maakte een ongeluk, dat ik niet meer zó kon functioneren als ik gewend was te doen. Innerlijk voerde ik een strijd tussen willen en kunnen. Wel leidde deze situatie tot herbezinning op mijn privé- en professionele leven én tot een wezenlijke verandering. Ik maakte een keuze en realiseerde 100 dagen vrijheid voor mezelf, voor een sabatical-periode. Dit had veel impact, met binnen een jaar een resultaat dat ik niet voor mogelijk hield; wonen en werken in Portugal.

 

Mijn werkwijze
Ik richt het oog helemaal op jou, moedig je aan, confronteer waar nodig, spiegel en bied een luisterend oor. Het wandelend coachen (in het buitenland), met de natuur als ‘werkruimte’ zie ik als een waardevolle meerwaarde. Het geeft letterlijk de ruimte afstand te nemen van het alledaagse. Je kijkt op diverse locaties, vanuit verschillende perspectieven naar jezelf en jouw situatie. Je wordt de waarnemer, krijgt inzichten en ik laat jou zélf ‘t antwoord vinden op je vragen.
Ook ontdek je jouw kwaliteiten, herwin of versterk je jouw zelfvertrouwen en doorbreek je patronen die niet meer ‘helpend’ zijn. Lees meer over mijn werkwijze

 

Persoonlijk CV
Geboren aan het IJsselmeer, opgegroeid in Friesland, backpackend verschillende werelden verkend en geïnteresseerd in levensverhalen en ontwikkeling van mensen. Na mijn onderwijscarrière in het MBO, waarin ik me 12 jaar lang als een vis in het water voelde, opende een burn-out mij de ogen.

Na vertwijfeling, angst en onzekerheid ontdekte ik dat ik voor een cruciale keuze stond. Ik nam ontslag, maakte een switch en koos voor een Post-HBO-studie Loopbaanbegeleiding. In 2002 startte ik als freelance-mobiliteitsadviseur voor Randstad HR-Solutions en als zelfstandig loopbaanbegeleider, vanuit mijn bureau I-Opener.


Mijn ‘kantoor’ is nu de veelzijdige Portugese natuur
Alweer vijftien jaar begeleid ik mannen en vrouwen in de leeftijd van 30 tot 65 +. Sinds 2009  werk ik in Portugal, waar ik coachend in, én met de natuur stil sta bij individuele verander- en ontwikkelprocessen.

Van belemmeringen naar mogelijkheden
Met compassie begeleid ik mensen, die door boventalligheid of  vaststellingsovereenkomst hun baan verliezen. Het zijn vaak HBO-ers uit diverse branches. We doorlopen het proces van verwerking van het ontslag tot het herwinnen van (zelf)vertrouwen en komen tot nieuwe perspectieven. Een individueel Outplacement-traject van onzekerheid en angst, naar vertrouwen en kansen zien.

Focus op bezinning, ontwikkeling en eigenheid
Ook begeleid ik Loopbaantrajecten voor medewerkers uit o.a. het onderwijs, de financiële wereld, NPO, zakelijke dienstverlening en de zorgsector; boeiende persoonlijke bewustwordingsprocessen rond loopbaanvragen.

Sinds een paar jaar komen er steeds meer zelfstandig ondernemers op mijn pad voor Bezinning op hun Bedrijf. Zij maken, met de Portugalreis, tijd en ruimte vrij voor reflectie, op zichzelf en hun bedrijf (of het afbouwen daarvan). Het ontroert en verrast me regelmatig tot welke ontdekkingen zij komen. Ze willen actief blijven en van betekenis zijn.

Zelf richting geven
Waarden die ik deel met mijn coachingsgasten, zijn o.a.: zingeving, zelfsturing, authenticiteit en verantwoordelijkheid nemen voor je eigen ontwikkeling. Met liefde sta ik naast je en we doorlopen stapsgewijs, de persoonlijke reis naar jouw natuurlijke kracht.

Ik help jou graag ontdekken wat jij met jouw kwaliteiten en wensen, wilt bijdragen aan het welzijn en plezier van jezelf en anderen.

Naast levenservaring als leerschool, zie je hier mijn Scholingsachtergrond en Opdrachtgevers 
 

I-Opener, Oog voor jou in Werk en Leven