I-Opener ~ Outplacement, Bezinning en (Loopbaan) Coachingreizen Portugal

terug naar Ervaringen deelnemers

Floortje:

“Die koude winteravond; een andere route”


Op een koude winteravond fietste Floortje door de straten van Utrecht. Bij een stoplicht twijfelde zij. Zou het niet korter zijn om een andere route te nemen? ‘Hey !’, hoorde zij toen achter zich. Het bleek een goede kennis van de wekelijkse dansles. ‘Drankje?’ Onder de warmtelampen en een dekentje genoten zij van een wijntje. De kennis vertelde. Hoe ze vast zat. In haar werk en daarmee ook in haar leven. Wat herkende Floortje dat!
 

Floortje zat nu al ruim een half jaar thuis van haar werk, niet wetend welke kant zij op moest gaan. Ze raakten niet uitgepraat. Jessica vertelde over de coachingsweek in Portugal. En hoewel Floortje al ervaring had met coachingstrajecten, bleef Jessica’s verhaal over Portugal hangen. Drie maanden later boekte Floortje haar vlucht.
 

In Portugal
Wat er op die koude winteravond gebeurde, werd in Portugal onder Jolanda’s begeleiding voortgezet. Jolanda hielp Floortje haar diepe wensen en verlangens te ontdekken en ook om het te visualiseren. Floortje zag na een aantal (coachings)wandelingen duidelijk een voorstelling van hoe haar ideale leven eruit zou zien en ook de weg ernaartoe. Ze kreeg ook meer en meer oog voor de omgeving; een prachtige meeuw trok haar aandacht. Eigenwijs en fier uitkijkend vanaf de klif over de zee, naar eindeloosheid. Zag zij zichzelf? Floortje opende niet alleen haar ogen, maar ook haar hart. Vandaaruit vertrouwt zij op dat was ís en dat wat gaat komen.
 

Daarna... in de dagelijkse realiteit
Eenmaal weer op Nederlandse grond, bleek het niet altijd makkelijk het in Portugal ontstane vertrouwen vol te houden. Aardse zaken, zoals Floortje ze wel noemt, eisten haar aandacht. Want hoe volg je je hart als je financiën niet op orde zijn? Toch is er sindsdien veel veranderd.
 

Email uit Suriname
Floortje zegde haar baan op en doet momenteel een freelance opdracht in Suriname. Was dit het einddoel? Misschien niet. Maar het is wel een eerste stap om te breken met oude patronen en verwachtingen. Sterker dan ooit voelt zij nu dat zij haar eigen pad én hart volgt en niet langer dat van een ander. Af en toe is er een dal. Dan mailt zij Jolanda. En die mailt dan altijd gauw terug en helpt Floortje de dingen vanuit een ander perspectief te zien. Gek genoeg keert het in Portugal gezaaide vertrouwen dan vaak weer heel gauw terug.

Floortje
theaterdocent- en trainingsacteur    http://www.the-floor-is-yours.nl/

terug naar Ervaringen deelnemers