I-Opener ~ Outplacement, Bezinning en (Loopbaan) Coachingreizen Portugal

terug naar Ervaringen Deelnemers

Jan Paul kreeg wél groenlicht voor outplacementbegeleiding

“In een paar jaar verloor ik mijn gezondheid, mijn baan en mijn vertrouwen."

Geworstel met lichaam en geest
De afgelopen jaren kreeg ik diverse indringende gezondheidsproblemen. Toen ik dacht dat alles weer beter ging, vertelde mijn baas niet meer verder te willen met mij, omdat hij geen vertrouwen meer had in mijn gezondheid. Na alle geworstel met lichamelijke problemen, geen vertrouwen meer in mijn geest door de gezondheidsperikelen en het vertrouwen in de medemens verloren, kreeg ik via mijn vrouw de link naar Jolanda haar website: www.zininjewerk.nl

Vertrouwd gevoel
Ik heb de website bestudeerd en dacht “Ja hier wil ik naar toe!” Jolanda kan iets voor mij betekenen. Via het contactformulier vroeg ik een belafspraak aan. Het duurde niet lang of de telefoon ging. Het was Jolanda. We hebben toen wel een uur met elkaar gesproken. Het voelde voor mij meteen vertrouwd. Toen de kogel door de kerk was (groenlicht van werkgever voor het outplacementtraject) heb ik meteen een ticket geboekt naar Portugal.

Jezelf een spiegel voorhouden
In de 3 weken voordat ik naar Portugal ging maakte ik thuis een levenslijn, reflectie- en verdiepingsvragen. Het is moeilijk om jezelf een spiegel voor te houden het kan soms heel confronterend zijn, maar wel verhelderend. Daarna  ben ik voor een 8 dagen naar Portugal gevlogen met al mijn “bagage”.  

Even dacht ik; vreemd en zweverig
De 1e sessie begon voor mijn doen wat vreemd, in mijn beleving wat zweverig. Achteraf kan ik zeggen dat dit het absoluut niet was. De stappen die ik “moest” doen van Jolanda waren nodig om dichter bij mezelf te komen. Ik was dan ook na de eerste sessie/dag compleet leeg, er kwamen een paar dingen naar voren die pijnlijk/confronterend waren. Uiteindelijk heb ik de dag als heel positief ervaren omdat Jolanda mij heel veel simpele handreikingen heeft gegeven waar ik in de toekomst iets aan heb. Handreikingen waarvan ik denk, waarom hebben wij die nooit gekregen op school.

Weg met de ballast; ruimte in mijn 'rugzak'
De 2e sessie was ook zwaar. We hebben namelijk toen mijn levenslijn behandeld, die ik in Nederland heb gemaakt. Je kon bepaalde dingen verklaren, dingen waar ik nog nooit zo over na had gedacht. Ook ontdekte ik mijn sterke punten en wat mijn struikelblokken/valkuilen zijn.  Hierna nog een sessie, op het strand.  Onderweg verzamelde ik materiaal waarmee ik een beeld ging bouwen. Weer zo’n opdracht waarvan ik dacht; “Wat nu weer!”. Nu ik zo achteraf terugkijk op deze zeer heftige sessie heb ik een heel groot probleem van vroeger en recent letterlijk en figuurlijk van me af kunnen gooien. Ik heb behoorlijk ruimte in mijn rugzak gekregen. Doordat er ruimte in mijn rugzak is ontstaan kan ik gaan reorganiseren.  

Zelfinzicht gekregen in "kantoortjes" aan zee
Na de 3e sessie vielen er ook weer bepaalde puzzelstukjes op zijn plaats. Later hebben we gekeken naar De Creatiespiraal en hoe ik mijn eigen toekomst wil/kan vormgeven. De 4e sessie was makkelijker. M.b.v.  de ALTI-persoonlijkheidsindicator vergrootte ik nog meer mijn zelfinzicht. De laatste dag heb je mij nog wat papieren uitgedeeld en hebben we samen lekker gedineerd bij een van je vele “kantoortjes” aan zee. Jolanda ik heb geen moment spijt gehad om naar Portugal om te laten coachen door jou. Je bent een topcoach!! Ik heb heel veel van je mogen opsteken. Ik kan niet anders zeggen dan; “Ga zo door!”

Jan-Paul 
agrarische en dienstverlenende sector
(30-er)


terug naar Ervaringen Deelnemers