I-Opener - Outplacement en Loopbaanontwikkeling met coaching in buitenland
I-Opener Loopbaanontwikkeling, Outplacement en Coaching in Nederland en Portugal
Noloc

Meer Ervaringen →

Ervaring van Dieuwke Tijsen

"Mijn baan bij de AVROTROS werd aangezegd en er was een goed sociaal plan"

Dieuwke Tijsen (40-er), teamsamensteller NTR en oprichter www.cleaneatingnow.nl

'Mijn baan werd als gevolg van bezuinigingen helaas aangezegd. Vanuit het sociaal plan kreeg ik geld aangeboden voor een outplacementtraject. Ik besloot onderzoek te doen naar de mogelijkheden. Ik wilde niet in een saai, grijs kamertje praten over mijn toekomst.'

Ik besloot te googelen op Outplacement en Buitenland. Ik kwam terecht bij I-Opener. Ik wist altijd precies wat ik wilde met mijn carrière, maar ineens stond ik op een nieuw kruispunt in mijn leven, niet wetende welke weg ik in moest slaan.

Outplacement

Ik zag het outplacement-traject als een nieuwe kans en wilde hier echt aandacht aan besteden. Ik sprak eerst telefonisch met Jolanda. Wat ik heerlijk vond, want op die wijze kon ik mijn verhaal kwijt over de ontslagprocedure en mijn teleurstelling en verdriet. Aan de andere kant van de lijn vond ik haar luisterende oor. Mijn teleurstelling en verdriet maakte in vrij korte tijd plaats voor hernieuwde kracht en energie. Onlangs was het zo ver en ben ik bij Jolanda in Portugal voor een intensieve coachingweek geweest, een cadeau voor de rest van mijn leven. Haar stem was mij zo vertrouwd dat ik mij direct verbonden met haar voelde en in het diepe durfde te springen. Zij 'nam me bij de hand', en begeleidde mij tijdens mijn zoektocht terug naar mijn eigen kracht. Ik ontdekte mijn talent.

Inzicht in Talent

Jolanda liet me inzien dat je niet op zoek gaat naar welke baan het beste bij je past, maar dat je eerst moet weten wat jouw natuurlijke kwaliteiten en talenten zijn. Daarmee kan je meerdere kanten op qua banen of je creëert je eigen werk. Zo vond ik mijn talent in haar 'atelier' van ruige kusten, beukende golven en een warme persoonlijkheid. We bespraken waardoor ik precies werd tegen gehouden om mijn talent om te zetten in een baan, een eigen bedrijf. En ik nam afscheid van mijn schijnzekerheid. Ze vertelde over het verschil tussen passie en talent. Voor mij een echte I-Opener. Ze doet haar bedrijfsnaam dan ook echt eer aan.

Aanrader

Na deze week kan ik zeggen dat ik mijn talent heb ontdekt, mijn oude krachten nieuw leven heb ingeblazen en ik ben weer dichterbij mijzelf dan ooit. Ik ben Jolanda ontzettend dankbaar voor haar warmte, haar begrip, haar prettige persoonlijkheid en de wijze waarop ze mij de ruimte bood om mezelf te herontdekken. Echt, mocht je in de vervelende positie komen dat je ontslagen wordt en weet je even niet meer wat je precies wilt? Informeer dan bij P&O naar de mogelijkheden voor een Outplacementtraject of een inspirerende persoonlijke ontdekkingsreis. Ik kan je I-Opener van harte aanraden. Ik weet nu beter dan ooit welk pad ik wil begaan.

Meer Ervaringen →