I-Opener - Outplacement en Loopbaanontwikkeling met coaching in buitenland
I-Opener Loopbaanontwikkeling, Outplacement en Coaching in Nederland en Portugal
Noloc

Over Jolanda Boomsma

Werk naar je hart

Zin in je werk, werk dat niet alleen energie neemt, maar ook gééft. Het  is mijn ervaring en overtuiging dat het te realiseren is. Je ervaart het als je werk hebt naar je hart. Soms kun je wegdrijven van waar het écht om gaat. Dat kan allerlei redenen hebben, die kunnen buiten of binnen onze invloedsfeer liggen.

Op het kruispunt van twijfel, onzekerheid en nieuwe loopbaanwensen, coach ik mensen die zich willen bezinnen op hun persoonlijke en professionele situatie. Ik help hen een nieuw perspectief te ontwikkelen. Ik doe dat in de veelzijdige natuur van Zuidwest Portugal én in het Nationaal Park Drentsche Aa, in Nederland.  Het is werk naar mijn hart, op plekken waar ik goed gedij.
 

Mijn werkwijze

Al ruim 20 jaar begeleid ik, op een persoonlijke, positieve en praktische wijze, professionals en zelfstandig ondernemers uit diverse werkvelden. Ik richt het oog helemaal op jou, moedig aan, confronteer waar nodig, spiegel en bied een luisterend oor.

Een belangrijk deel van de coaching breng ik wandelend met je door. Het wandelend coachen, met de natuur als kantoor, geeft de ruimte afstand te nemen van het alledaagse. Je kijkt op diverse locaties, vanuit verschillende perspectieven naar jezelf en je situatie. Je wordt waarnemer van je eigen leven en krijgt inzichten. 

Ik schrijf je niets voor, maar laat jou zélf het antwoord vinden op je vragen. Ook ontdek je jouw kwaliteiten, herwin of versterk je je zelfvertrouwen en doorbreek je patronen die je niet meer helpen. Je ervaart dat je zélf richting kunt geven aan je loopbaan of de periode daarna.

Persoonlijk coach en ruimtebieder

Ten diepste ben ik een ruimtebieder, eentje die verbindt. Je kunt me ook een verbinder noemen, die ruimte biedt. Op mijn visitekaartje staat dat natuurlijk niet zo gedrukt, het geeft vooral weer hoe ik met zorg voor jou, invulling geef aan mijn werk als coach. Het is een persoonlijke werkwijze die ik je het liefst laat beleven. Voor iedereen zal de ruimte en verbinding er namelijk anders uitzien. Een indruk krijg je als je de ervaringen van mijn gasten leest.

Voor wie ik werk?

Met zorg begeleid ik mensen die door boventalligheid of een vaststellingsovereenkomst hun baan verliezen. Het zijn vaak HBO-ers uit diverse branches. Ook als je baan niet op de tocht staat en je een loopbaanvraagstuk hebt, ondersteun ik je graag. Mijn coachingsgasten komen uit diverse branches en functies;  o.a. uit het onderwijs, de financiële wereld, NPO, zakelijke dienstverlening en de zorgsector.


Daarnaast komen er zelfstandig ondernemers op mijn pad voor bezinning op hun bedrijf en oudere werknemers die van betekenis willen blijven, na hun pensioen. Zij maken, met de coachingsreis of meerdaagse in Portugal of Drenthe, tijd en ruimte vrij voor reflectie, op zichzelf, hun loopbaan/ bedrijf (een koersverandering of het afbouwen van de arbeidzame levensfase).

Welke aanleiding iemand ook heeft voor een coachingstraject, in alle gevallen zijn het boeiende persoonlijke processen van mensen die verantwoordelijkheid nemen voor hun eigen ontwikkeling en voldoening-gevende invulling.

Naast de trajecten met de coachingsreis in Portugal, verzorg ik meerdaagse trajecten in Nederland. Centraal hierin staat veelal de preventieve kant, waarbij werkgever en werknemer samen zorg hebben voor werkplezier, professionalisering en vitaliteit. Duurzame inzetbaarheid en zin in je werk hebben en houden, daar maak ik me sterk voor, met mijn ervaring en expertise.
 

Mijn achtergrond

Ik ben geboren aan het IJsselmeer, opgegroeid in Friesland. Backpackend heb ik verschillende werelden verkend, daar is mijn interesse voor levensverhalen, onderweg zijn én ontwikkeling van mensen versterkt.

Twaalf jaar lang gaf ik les op het mbo,  een baan waarin ik mij als een vis in het water voelde, tot die werkomgeving niet meer bij mij paste. Een burn-out was aanleiding tot een nieuwe stap. Na vertwijfeling, angst en onzekerheid hakte ik de knoop door. Ik nam ontslag en schreef me in voor de post-hbo-studie Loopbaanbegeleiding. Mijn eerste opdrachten als mobiliteitsadviseur vervulde ik bij Randstad HR-Solutions.

In 2002 begon ik als zelfstandig loopbaanbegeleider onder de naam I-Opener, Inzicht en Perspectief.
In 2009 verruimde ik mijn werkgebied naar Zuidwest Portugal en organiseer ik coachingsreizenin kader van
'In een gezonde balans van betekenis zijn, in je werk en leven'.
 

Bekijk mijn profiel en cv op LinkedIn.

 

Wie zijn mijn opdrachtgevers?

Inmiddels werk ik ruim 20 jaar in opdracht of op verzoek van zelfstandig ondernemers en medewerkers uit diverse branches, o.a. onderwijs, financiële en juridische dienstverlening,  logistiek, arbodiensten, gezondheidszorg, horeca, coaching- en training,
theater-, film - en mediawereld,  adviesdiensten en sociaal domein.

O.a. voor de volgende bedrijven en organisaties, verzorg(de) ik trajecten:

Accenture B.V.

Alliance Healthcare

Delta Loyd / Nationale Nederlanden

Enexis B.V. Zwolle

Gemeente Dordrecht 

Gemeente Meppel

Gemeente Skarsterlan

Gemeente Steenwijkerland

GGZ Friesland

Het Groene Lyceum Eelde

Joyce House

Landstede Zwolle

Nassau College Assen

Noorderpoort Groningen

Hitachi

Hogeschool van Amsterdam

Hogeschool Van Hall Larenstein Leeuwarden

Innovatie-Atelier Varela-Put

Medprevent Lippenhuizen

Milieu Advies Dienst Leeuwarden

Ministerie van Binnenlandse Zaken Den Haag

Nederlandse Publieke Omroep  (AVRO-TROS - NTR)

NHL Hogeschool Leeuwarden

NS-Reizigers Zwolle

NS-Reizigers Enschede

Palet Leeuwarden

Piter Jelles College Friesland

Politie Friesland

Provincie Friesland

RAI Amsterdam

Randstad HR Solutions

RENN4 Buitenpost

Shoeby Fashion

Sodexo Catering

Stichting Palludara Onderwijs

Stichting Roobol Buitenpost

Ubbo Emmius Stadskanaal

UWV- Leeuwarden

Vodafoon Ziggo

Wooncooperatie Elkien Friesland

Ziekenhuis Tjongerschans Heerenveen


Je kunt me bereiken op:
0031 (0) 6 212 83 585