I-Opener - Outplacement en Loopbaanontwikkeling met coaching in buitenland
I-Opener Loopbaanontwikkeling, Outplacement en Coaching in Nederland en Portugal
Noloc

Meer Ervaringen →

Ervaring van Geert-Jan

Na 14 mooie jaren was ik vast komen te zitten in mijn werk en werd het tijd om het roer om te gooien. Maar hoe? Tijdens de wandelingen met Jolanda diende het antwoord op die vraag zich als vanzelf aan.

Geert-Jan (52), Werkgebied: volwasseneneducatie in een museum

Ik had de mooiste baan van de wereld, een die me op het lijf gesneden was. Maar eigenlijk liep het al een poosje niet zo lekker meer. Met pijn in mijn hart heb ik die wereldbaan vaarwel gezegd – het was tijd om het roer om te gooien. Maar hoe? En in welke richting? Na enkele weken rust en stilstand heb ik Jolanda gevraagd me te helpen de antwoorden op die vragen te vinden. 

 

In Drenthe maakten we vijf heel verschillende en prachtige wandelingen. Het was een weldaad om niet binnen vier muren te denken en te praten, maar om dat buiten te doen, terwijl ik de zon en de wind voelde, het groen rook, de vogels hoorde.
Door te wandelen kwam niet alleen mijn lijf uit de stilstand, maar kwamen ook mijn hoofd en mijn hart in beweging.

In onze gesprekken speelden het landschap en de natuur voortdurend een rol: als omgeving, maar ook als inspiratiebron. Met daarin steeds Jolanda met haar kennis en ervaring. Ze luisterde, stelde vragen, wees me op de omgeving én op dingen die ik zei. Ze wist steeds zó in te spelen op wat ik aandroeg, dat het soms was of ze vooraf al wist wat ik nodig zou hebben. En dat deed ze allemaal met snufjes verwondering en ontroering. En humor. Daardoor voelde het heel vertrouwd en veilig – alsof ik op pad was met een vriendin die ik lang niet had gesproken. 

Door met Jolanda te gaan wandelen vond ik de antwoorden op de vragen die ik had. Maar het was niet Jolanda die de antwoorden gaf: ze hielp me de antwoorden te vinden en te horen. Want ze lagen allemaal al klaar, in mezelf.

Mijn wandelweek met Jolanda leverde me heel veel op. Maar vooral dat ik het rotgevoel van de afgelopen maanden achter me kon laten én dat ik weer vooruit durf te kijken. Dankzij Jolanda ben ik weer nieuwsgierig naar mijn eigen toekomst.

Meer Ervaringen →