I-Opener - Outplacement en Loopbaanontwikkeling met coaching in buitenland
I-Opener Loopbaanontwikkeling, Outplacement en Coaching in Nederland en Portugal
Noloc

Meer Ervaringen →

Ervaring van Marie-christien

“Help ik word 65! Ik ben nog niet toe aan stoppen met werk”

Marie-christien (65), werkte als docent Nederlands, manager bij KPN en was afdelingshoofd bij een gemeente 

'Je laatste jaar. Daarna kan je gaan genieten van je pensioen”, zeiden mijn collega's bij de nieuwjaarsbijeenkomst. Ik negeerde 't, maar zij herinnerden me eraan, dat ik 65 zou worden. Ik was nog niet toe aan stoppen met werken.

Stoppen leek me ook niet mogelijk. Ik werkte 9 à 10 uur per dag. Op het werk ging echter veel veranderen. Help, misschien toch een moment om na te denken wat ik na mijn 65ste zou gaan doen.

Jaren geleden had ik een artikel gelezen over Jolanda. Coaching op Schiermonnikoog of in Portugal. Ik had de link naar haar website bewaard. Individuele coaching in Portugal sprak mij aan. Letterlijk afstand nemen van de waan van alledag. Ik mailde Jolanda.

Kan je me helpen de voors en tegens op een rijtje te zetten. Dat kon. En zo toog ik in juni 2012 naar Portugal.

Overal, ook aan de stranden, overheerste een gevoel van rust. De rust, de schoonheid van de natuur, een heerlijk verblijf op Monte Rosa. Een week van en voor jezelf. Ook zonder de luxe van een ‘wandelcoach’ is het een aanrader.

Mijn I-Opener

Loskomen van mijn eigen beperkende overtuigingen over ‘de derde leeftijd’ was het grootste obstakel om te kunnen kiezen voor een nieuwe loopbaan. Jolanda heeft me geholpen te focussen op de essentie om te kunnen achterhalen waar het voor mij werkelijk om gaat. Ze hield me bij de les als ik ontsnapte in ‘de vrije associatie’. Verder zette ze haar instrumenten en oefeningen in om verder te komen. Zonder haar was ik niet zo ver gekomen. Voor mij was de individuele coaching heel goed. Ik moest nu met mezelf bezig zijn. In een groep ga ik me al gauw bezig houden met anderen. Dan ontsnap ik aan mijn eigen vragen.

Ik heb de regie over mijn leven zelf in de hand kunnen nemen. Het goede moment kunnen kiezen om mijn eigen weg in te slaan. Ik heb mijn oude liefde het onderwijs weer opgepakt. Ik geef Nederlands aan mensen voor wie Nederlands de 2e taal is, ik help cursisten bij het maken van bijv. een ondernemingsplan en ik zit in het bestuur van een stichting die het bevoegd gezag is over een aantal scholen in het primaire onderwijs. In deze opsomming last but not least: ik heb een nieuw paard waarmee ik dagelijks train. Zelf werk ik aan mijn fysieke en mentale conditie door ‘ruiterfitness’. Wie weet komen er nog andere dingen op mijn pad. Ik blijf in beweging.

Meer Ervaringen →