I-Opener - Outplacement en Loopbaanontwikkeling met coaching in buitenland
I-Opener Loopbaanontwikkeling, Outplacement en Coaching in Nederland en Portugal
Noloc

Meer Ervaringen →

Ervaring van Sytze

“Ik kies voortaan voor werk waar ik het meest trouw ben aan mijzelf."

Sytze (36), is projectingenieur, regiomakelaar Center of Expertise Food

'Waarschijnlijk ben ik de meest onwaarschijnlijke persoon voor het schrijven van een review of om überhaupt op deze plek terecht te komen. Erg mooi om deze kans toch te krijgen, maar dan de vraag waar begin je aan zo iets. Graag neem ik jullie mee naar het moment van vertrekken richting Portugal.'

Het totaal onbekende instappen

Mijn leidinggevende bood me een ontwikkelingstraject. Ik dacht dat niet nodig te hebben, maar werd wel nieuwsgierig naar de coachingsreis in Portugal. Met verwondering over mezelf  van "goh ik hier! " ben ik op zondagavond op het vliegtuig richting Portugal gestapt voor "iets" waarvan ik zelf niet wist of het bij me paste en of ik het nodig zou hebben.  Na werken en reizen overal ter wereld,  ben ik voor het eerst in jaren of misschien wel voor het eerst in mijn leven echt met een zakje met kleren, pinpas en een goed humeur het totaal onbekende ingestapt.

Je eigen antwoorden vinden, passend bij je natuur

Het proces zelf is niet te beschrijven, dus dat ga ik niet eens proberen. In plaats daarvan zou ik het een ieder willen gunnen dit tenminste 1 maal in je leven zelf te ervaren. Het enige wat ik hier over kwijt wil is dat het beter is 1 antwoord te  vinden dan er 100 te krijgen.  Zoek dus niet naar antwoorden maar zoek naar de juiste vragen,  want dan ontdek je ongeacht je "type" of achtergrond dat je het antwoord diep van binnen eigenlijk prima wist. 

Naast beseffen ook voelen waar het echt om gaat

Persoonlijk betekende dit dat er niks mooier is dan het inzicht dat je uiteindelijk niks meer nodig hebt dan een zakje met kleren, pinpas en een goed humeur en de vrijheid om te doen wat goed voelt. De conclusie is dan ook: We gaan op reis! Ik heb geen idee waarheen maar ik weet zeker dat het er mooi is. Het enige wat vast staat is dat ik overal mogelijkheden zie en dat ik kies voor werk waar ik het meest trouw ben aan mijzelf. Wat dat betekent besef ik niet alleen, ik vóel het nu ook.
Dank voor een prachtige week!"

Meer Ervaringen →